Sunday, September 4, 2011

money = life

you all mesti biasa dgn perkataan living cost @ kos untuk sara kehidupan you all...ehm ada yg berpendapat ...xnak aku tinggal kat JB living cost dia lebih tinngi dari KL....x berbaloi lerr duk kat shah alam klu gaji rm 1500....taraf hidup kat KL tue tinggi....so adakah salah persamaan "money = life"....

dalam erti kata lain klu nak hidup kena ader duit...klu zaman datuk nenek kita xder duit xper bleh tanam ubi kayu, tangkap ikan sendiri dan mcm2 lg utk teruskan hidup...so hari cam ner????xkan you all nak makan ubi kayu sedang kan McD ada kentang goreng...xkan you all nak tangkap ikan sedangkan ikan yg you all tangkap tu belambak kat pasar....lagi pun sempat ker you all nak tangkap ikan untk masak tiap2 hari...kaki pancing pn "catch and release"...heheheh

kalu you all tidak setuju dgn persamaan "money = life"....make sure you all xkan cari part time job @ duit samping klu dah beranak 2.....hahaha...like it or not everything has a price, that what infomation age are it built base on corruption economic system
so..ada yang bertanya adakah jalan keluar???...jawapan aku NO...tiada jalan keluar...tapi masih ada harapan...lega sikit rasanya..hahaha...please understand kalu system yang sedia ada di ubah so what happen???????????....tapi ingat don't need to change the world just change your heart....

ada juga yang berpendapat semua kena jadi kaya.....hahaha...semua orang tidak akan jadi kaya dgn duit that how it written......hahah..mungkin sebab tue MLM gagal untuk kayakan semua ahli....ehmmm interesting....

pendapat aku as a starting point believe and trust the power of investment....try to be the true investor....dan ingat pelaburan bukan sekadar melabur dgn duit....pelaburan yang sebenar lebih dari itu.....dan yang penting everyone have that important part.....

dan mungkin sekarang nie bukan sahaja living cost, malah death cost...ehmmm cuba bayangkan bila meninggal kena beli kain kapan lerr, upah gali kubur, upah mengaji, upah tahlil, makan2...so everything has a price.....


2 comments:

Adylia Qarissa said...

hidup untuk duit...duit untuk hidup!!

AzriDeris said...

huishh.....semangat nampak!!!

Anda Juga Mungkin Berminat